top of page

TEMAKALAS FRÅN SPY:CO - FAQ

SpyCo FAQ's.jpg

AGENTKALAS FRÅN SPY:CO

FAQ

VANLIGA FRÅGOR

1. Var fyller jag i tid och datum för kalaset?
Du fyller i både tid/datum, ålder och namn på födelsedagsbarnet/barnen direkt i kassan när du lägger din beställning.

Hur lång tid beräknas ett uppdrag ta?
Ett uppdrag kan variera i tid beroende på hur stort område barnen rör sig över (och hur snabba barnen är på att lösa uppdraget...) Vi brukar rekommendera att själva uppdraget ska ta mellan 1 1/2  -  2 timmar.

Vad ingår i paketet?
I det färdiga paketet som du beställt ingår följande:
• En special Spy:Co agenthandbok för varje agent.
• Spännande lyssnarlänkar
• Häftiga videos
• Misstänktablad
• 10 frågekuvert
• Föräldramanual 

Efter uppdraget ringer Octagon (agentchefen) upp födelsedagsbarnet och gratulerar, självklart finns det också tid för alla barn att ställa frågor!

Får föräldrar/arrangör instruktioner inför uppdraget?
Ja, med i Spy:Co paketet medföljer en enkel steg-för-steg manual för föräldrar/arrangör. Där finns också svaren på varje av de 10 frågekorten som agenterna/barnen måste hitta och svara på. Skulle barnen köra fast och inte förstå en fråga kan ni då enkelt hjälpa dem på traven!

Går alla barn i en grupp under kalaset?
Beroende på vilket paket du beställt, så får du material till att dela in barnen i en eller flera grupper. (2-6 barn, 1 grupp),  (7-12 barn, 2 grupper),  (13-18 barn, 3 grupper) och (19-32 barn, 4 grupper). Har du fler än 1 grupp, kan du låta grupperna gå ut med ca. 10 minuters mellanrum. Frågekorten kan gömmas på samma ställe för grupperna men, be då barnagenterna att bara ta med sig ett frågekort från varje gömställe.

Kan uppdragen genomföras både inne och ute?
Ni bestämmer själva beroende på årstid och vad ni tycker passar bäst. Ett agentuppdrag inomhus kan göras minst lika spännande som utomhus!
Sker det i dunkel belysning inomhus eller i skymningen/mörker utomhus så blir det riktigt spännande! Tänk på att rita/printa ut en bra (lagom svår) karta där de gömda frågekorten är markerade och numrerade så barnen vet i villken ordning de ska leta frågekorten.

Om mitt barn blir sjukt eller något händer, kan man då boka om tid/datum utan extra kostnad?
Självklart! Vi vet alla att oväntade saker kan dyka upp. Meddela oss bara att ni vill ändra tid/datum så försöker vi ordna fram en ny tid som passar.

Kan jag avboka ett beställt Spy:Co kalas?
Ja, du kan självklart avboka ett beställt Spy:Co kalas om det inte passar med ett nytt datum. Detta gäller inom 14 dagar från beställnings datum. Du är dock skyldig att returnera det material som vi skickat till dig och betala för returfrakten.

Vi har beställt ett Spy:Co kalas för 3 grupper, hur gör man med kartan - 3 olika eller en och samma?
När det är flera gruppper kan du välja vad som passar dig bäst. Antingen så gör du en karta som alla grupper följer och där du släpper iväg varje grupp med ett litet mellanrum. Du förklarar också att varje grupp bara tar ett kuvert och låter de andra ligga kvar för efterföljande grupper. Eller så är du ambitiös (det beror naturligtvis på var ni håller till), och gör flera olika kartor och gömmer frågekuverten efter olika router.

När rekommenderar ni att barnen ska äta tårta etc. -  före, efter eller under uppdraget?
Vi brukar rekommendera att äta eventuell tårta efter uppdraget för att fira att "The Mission" är löst. Serveras annan mat kan det antingen ätas innan uppdraget börjar eller så kan ni välja att ta en liten paus under uppdragets gång. Max 30 minuter är den tid vi önskar att ni håller er inom. Då behöver ni inte meddela kontoret. Skulle ni behöva en längre paus, kontakta oss då så löser vi det!

Min dotter fyller snart 10 år, vilken kategori är då bäst?
Det beror på de övriga deltagarna, är de flesta 10 -11 år välj då uppdrag 3, 4, 6, 8 eller 10. Är de flesta deltagarna yngre, välj då kategori 1, 2, 5, 7 eller 9.

Kan man ha ett Spy:Co party när det blivit mörkt ute?
Absolut! Uppdragen kan genomföras alla veckans dagar mellan kl.10.00 och 22.00. Ett uppdrag kan börja senast kl. 19.30.

Kan man ta en paus under uppdraget?
Självklart kan ni ta en paus under uppdraget. Max 30 minuter är den tid vi önskar att ni håller er inom. Då behöver ni inte meddela kontoret. Skulle ni behöva en längre paus, kontakta oss då så löser vi det!

Går barnen i grupp, två och två eller själva under uppdraget?
Barnen går i en, två, tre eller 4 grupper, beroende på vad ni beställt. Alla barn får sin egen Agenthandbok. Vem som ska ringa in till Spy:Co´s huvudkvarter eller höra på ett avlyssnat samtal regleras via instruktionena som följer med i paketet.

Vårt barn är bara 6 år, kan vi ändå ha ett Spy:Co kalas?
Ja, om någon vuxen kan läsa upp frågor och svarsalternativ och att några av de andra deltagarna kan läsa. Alla svaren kan barnen hitta i sin Agenthandbok.

Hur långt innan måste jag beställa Spy:Co's kalaspaket?
Beställningen måste vara oss tillhanda senast 6 - 8 arbetsdagar (5 dagar vid express frakt) innan det valda datumet så vi kan bekräfta tid och datum. Då det kan bli fullbokat på helgerna så är det bra om vi får din beställning så fort som möjligt. Det underlättar också för föräldrar/arrangör om det finns tid för  att läsa igenom instruktionerna ordentligt innan kalaset.

Top secret stamp - SpyCo Party.png
bottom of page