HALLOWEEN FÖR BARN - SPÖKUPPDRAG!

HALLOWEENFEST FÖR ORÄDDA BARN...

Tänk - det är redan dags att börja tänka på Halloween!!!

Våra egna barn är lika entusiastiska varje år när det börjar dra ihop sig till Halloween. Roligast tycker de att det är om vi ska på fest tillsammans! Självklart måste vi då gå "all in". Vår grundidé är, att den i familjen som kommer upp med bästa och mest skrämmande förklädnaden till minsta kostnad, vinner!

Senast vann vår dotter utklädd till Harley Quinn från Suicide Squad. Hon gjorde henne ännu lite otäckare med ett stora ärr i mungiporna... Ärren var tillverkade av vetemjöl, rivet toalettpapper och barnklister!
Själv blev jag nunna med hjälp av en vit och en svart t-shirt! Make och son körde med masker, peruker och löständer. Bra resultat men inte lika bra som våra nollbudget kreationer :)

 

Halloweentävling!

Vi vet att många barn älskar att bli lite skrämda på Halloween och därför har vi efter många förfrågningar tagit fram våra SPÖKUPPDRAG! 

Som du säkert redan vet, kan du ha ett Spy:Co uppdrag precis där det passar dig bäst, hemma, i trädgården, i parken, du väljer! Med våra spökuppdrag ska det vara lätt att ordna ett Halloweenkalas! Spännande filmlänkar och lite läskiga lyssnarlänkar ingår i uppdraget och gör det riktigt, riktigt spöklikt! Bäst är förstås att lägga spökuppdraget i mörkret på kvällen - Hu!

Spökuppdraget tar ungeför mellan 1 1/2 - 2 timmar beroende på hur stor yta barnen rör sig över.

Klicka på knappen så kommerr du till våra uppdrag - Spökuppdragen är nummer 9. (6 - 9 år) och 10. (9 - 11 år)!

Läs hela inlägget »

Nu kan du som bloggar låta din familj testa ett häftigt Spy:Co uppdrag!
Vi söker "bloggfamiljer" runt om i Sverige som vill recensera våra unika spionuppdrag.


Vi väljer ut flera familjer i olika städer runt om i landet som vi skickar ett valfritt, spännande "mission" till. Vi får recensioner, foton och kanske en filmsnutt från er som vi kan använda på vår social media i utbyte. Ni som testfamilj får recensera allt, tex:

• Unboxing ett Spy:Co spionuppdrag
• Bedömma föräldramanualer
• Vad tycker barnen?
• Agentchefen Octagon - bara häftig eller lite läskig...
• Spy:Co's playlist

Ni kanske också har idéer om:
• Nya idéer uppdrag
• Innehåll goodybags

Våra uppdrag riktar sig till tjejer och killar i två åldersgrupper, 7 - 9 år och 9 - 11 år. Många bokar ett Spy:Co uppdrag när någon fyller år men det går lika bra att använda ett Spy:Co uppdrag som en kul aktivitet (många skolor och sportklubbar gör det). 

Mejla oss på
kontakt@spyco.se och berätta lite mer om din blogg och din familj eller kommentera
i fältet här under!

Läs hela inlägget »

Supersuccé direkt! Födelsedagsbarnets egen Spy:Co agentfilm


 
Många, många föräldrar har frågat oss om det inte går att personifiera en Spy:Co film på något sätt...


Vi har funderat och vridit och vänt på idéen och NU har vi en lösning! Ni skickar en bild på födelsedagsbarnet till oss (skolfoto fungerar perfekt), och efter några dagar skickar vi Spy:Co's Intro Film med födelsedagsbarnet till er! Enkelt eller hur?

Födelsedagsbarnets film visas innan uppdraget börjar och innan filmerna som hör till uppdraget startas. I filmen blir födelsedagsbarnet godkänd av Octagon själv (spionchefen) och därmed spionkalasets nya TEAM LEADER! Filmen går att ladda ner på dator, tablett och självklart mobil.

Som extra bonus skickar vi en lättare version av spionfilmen som lätt går att ladda ner på mobilen.
Vi vet nu att det blivit en jättesuccé att visa "sin egen agentfilm" för kompisar i skolan efter kalaset!


Här hittar du ett kort klipp från Spy:Co's personifierade agentfilm »»

Läs hela inlägget »
Spionkalas i Helsingborg - Fina lyan testar Spy:Co barnkalas! Spionkalas i Helsingborg - Fina lyan testar Spy:Co barnkalas!

Helsingborgs egen toppbloggare Liw Olausson som har den läckra och inspirerande bloggen "Fina lyan" har precis testat ett Spy:Co uppdrag, eller rättare sagt hennes son Colin har testat med ett gäng kompisar. 

Så vad tyckte agent Colin och gänget - och vad tyckte mamma?


Här under ser du lite bilder från uppdraget. Vill du läsa hela
inlägget hittar du det här
Fina lyan testar spionkalas »»

Via en film så fick barnen reda på uppdraget och spänningen steg!

Spy:Co agenterna tittar på första filmen där Agentchefen Octagon ger dem instruktioner - Foto Liw Olausson
Spy:Co agenterna tittar på första filmen där Agentchefen Octagon ger dem instruktioner - Foto Liw Olausson

I paketet ingår uppdrag, inloggning på sidan för att spela upp filmer och vissa ledtrådar, namnskyltar, handböcker och så skrev vi ut Spy.Co diplom som fanns på hemsidan till killarna som vi laminerade.

Vi la fram allt, poppade popcorn och blandade saft.

Spy:Co's agenthandböcker på plats - Foto Liw olausson
Spy:Co's agenthandböcker på plats - Foto Liw olausson

Alla verkade gå all-in och tyckte att det var spännande, vilda diskussioner om vem som var tjuven och sen handlade allt hela dagen om agenter och spioner här hemma!

Vi skrev in kodordet på sidan som jag förberett och det var rätt!
Så stolta killar!

Spy:co agenterna mitt under uppdraget - Foto Liw Olausson
Spy:co agenterna mitt under uppdraget - Foto Liw Olausson

De fick se en film på upplösningen och sen ringde agentchefen Octagon från högkvarteret och pratade med Colin, på riktigt!

Vilka stumma killar vi hade i soffan, haha!

Spy:Co's agentchef Octagon själv ringer för att prata med Colin!
Spy:Co's agentchef Octagon själv ringer för att prata med Colin!

Himla skönt att köra ett “avancerat” kalas så enkelt, Colin var nöjd och vi var knappt trötta som man kan vara efter kalas…

Mamma Liw
Mamma Liw
Spy:Co agent Colin i Helsingborg
Spy:Co agent Colin i Helsingborg
Läs hela inlägget »

Barnkalas recept - Bästa popcorngodiset med Oreos och vitchoklad!

Barnkalasgodis - Popcorngodis med Oreos och vitchoklad

Jag lovade att återkomma om popcorngodis för barnkalaset! Detta recept har varit en favorit sedan vi gjorde det första gången och är ett absolut måste, en gång per år! 

När barnen fyller år här i Nederländerna så tar man med något gott och (helst nyttigt) till skolan och bjuder hela sin klass på. Detta kallas ¨traktatie¨. När barnen var riktigt små gjorde vi ofta igelkottar med upp och nervända melonhalvor där vi stack ner trägrillspett med färsk frukt varvat med marshmallows. Med åren så har det skett en viss förskjutning vad det gäller traktatien. Det kan sammanfattas med: äldre barn = onyttigare traktatie...
En gång per år tycker jag också att det är OK! Jag visste sedan tidigare att våra barn tyckte om vitchoklad och de gillade även Oreokakor så för ett barnkalas kom jag upp med idéen att försöka kombinera dessa två på ett kul (och lätt!) sätt.


Det absoluta favoriten och som både våra egna barn önskar varje år och och klassen längtar efter, är nu sedan 5 år vårt popcorngodis :) I vanliga fall äter inte vi speciellt mycket godis och våra barn tycker faktiskt bättre om god mat än godis och efterrätter. Men en gång per år så slår vi till med detta - sedan är alla nöjda att det dröjer ett år till nästa gång!

Så här enkelt gör du vårt Popcorngodis med Oreos och vitchoklad:


• Poppa/micra egna popcorn eller köp färdiga. Beräkna c:a 2 dl poppade popcorn per barn.


• Smält vit choklad i micron. Använd så mycket eller lite som du anser är OK. Du bryter chokladen i bitar och micrar c:a 50 secunder i taget, tills chokladen är smält. Jag tycker det är lättare att göra så här än att smälta chokladen i vattenbad men självklar fungerar båda sätten.

• Lägg Oreokakorna i en zipplastpåse och banka alla kakorna till smulor med tex. en brödkavel. Vi brukar ha lite större bitar kvar lite här och där så inte allt blir till småsmulor men det är en fråga om tycke och smak. Precis som med chokladen så väljer du själv hur mycket eller hur lite du vill ha i.

• Blanda sedan popcornen och Oreosmulorna i en stor bunke. När allt är väl blandat häller du i den varma vita chokladen och fortsätter att blanda ordentligt. Klart!

Jag rekommenderar att alltid göra popcorngodiset så nära det går till själva serveringen då de tappar lite av knaprigheten om de får stå framme för länge.


 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Sint-Maarten fest i Amsterdam!
Sint-Maarten fest i Amsterdam!

Den 11 november varje år inträffar ¨Sint-Maarten¨ överallt i Nederländerna.
En speciel händelse som vi inte ofta har hört talas om i Sverige!


Traditionen har funnits länge, länge och var från början en fest för de fattiga barnen men från början av 1900-talet har det ändrats och nu firar alla barn Sint- Maarten! När vi flyttade hit till Amsterdam hade vi aldrig hört talas om denna tradition och förstod ingenting när en grupp småbarn rusade in på restaurangen där vi satt och åt. Alla barn höll i en pinne med en liten lampa längst ut och över lampan hängde egentillverkade lyktor i papper och plast. Sedan började sången - alla barn stämde in och vi kan bäst beskriva det som flerstämmigt...

Nu efter 20 år vet vi lite mer! Vi skulle beskriva Sint-Maarten lite som våra påskkärringar fast på hösten. Tanken är densamma då man går runt och sjunger för att, i bästa fall, få godis. Någon vecka innan den 11 november börjar alla barn i skolorna tillverka sin egen¨lampion¨ och det finns inga gränser hur en lampinon får se ut!

På kvällen de 11:e går barnen ut i grupp med sina lampinoner tända. Vid de hus, affärer eller restauranger där det lyser ett utsatt ljus eller pumpa går det bra att ringa på.
Nu ska hela gänget sjunga! Man har tidigare övat in lite olika Sint-Maarten sånger och nu måste barnen sjunga för att se om det blir något godis!
Oftast är det barn mellan 4 och 10 år som går runt, ofta med föräldrar i släptåg. Är det en riktigt kall och ruskig höstkväll tänder många fyrfat utanför sina hus och ibland bjuds det även på lite Gluhwine för föräldrarna!

På senare tid pratas det mycket om att Halloween håller på att konkurrera ut Sint-Maarten, något som vi hoppas inte sker! Vi gillar idéen med att lamporna görs själv och att det inte handlar om handlarnas Halloween utan det är en ljusfest för barn!  Här i Holland firas Sint-Maarten också lite som en fredsfest då den alltid inträffar den 11 november, samma dag som första världskriget slutade.


 

Senaste kommentarer

Per och Hellena från Spy:Co Barnakalas i hemstaden Amsterdam
Per och Hellena från Spy:Co Barnakalas i hemstaden Amsterdam

Ni är många som frågat om vi inte kan starta en blogg och nu har det hänt!

På vår barnkalasblogg kommer vi att presentera nyheter, nya uppdrag och framför allt bolla ideér med er. Vi älskar att höra ifrån er och ni är fantastiska på att komma med tips om förbättringar i stort och smått! Vi har också många roliga och spännande (och kanske oväntade) saker på gång!

Självklart kommer ni få se hur det fungerar att vara förälder i Amsterdam och få tips om vad man kan se och göra i en av europas vackraste städer.

Mer info om bilden ovan kommer i nästa inlägg :)

Hoppas höra ifrån er!
/Hellena

-

Arkiv

Kommentera gärna:

Läs hela inlägget »