Barnkalas Godis - Popcorngodis!

Barnkalas recept - Bästa popcorngodiset med Oreos och vitchoklad!

Barnkalasgodis - Popcorngodis med Oreos och vitchoklad

Jag lovade att återkomma om popcorngodis för barnkalaset! Detta recept har varit en favorit sedan vi gjorde det första gången och är ett absolut måste, en gång per år! 

När barnen fyller år här i Nederländerna så tar man med något gott och (helst nyttigt) till skolan och bjuder hela sin klass på. Detta kallas ¨traktatie¨. När barnen var riktigt små gjorde vi ofta igelkottar med upp och nervända melonhalvor där vi stack ner trägrillspett med färsk frukt varvat med marshmallows. Med åren så har det skett en viss förskjutning vad det gäller traktatien. Det kan sammanfattas med: äldre barn = onyttigare traktatie...
En gång per år tycker jag också att det är OK! Jag visste sedan tidigare att våra barn tyckte om vitchoklad och de gillade även Oreokakor så för ett barnkalas kom jag upp med idéen att försöka kombinera dessa två på ett kul (och lätt!) sätt.


Det absoluta favoriten och som både våra egna barn önskar varje år och och klassen längtar efter, är nu sedan 5 år vårt popcorngodis :) I vanliga fall äter inte vi speciellt mycket godis och våra barn tycker faktiskt bättre om god mat än godis och efterrätter. Men en gång per år så slår vi till med detta - sedan är alla nöjda att det dröjer ett år till nästa gång!

Så här enkelt gör du vårt Popcorngodis med Oreos och vitchoklad:


• Poppa/micra egna popcorn eller köp färdiga. Beräkna c:a 2 dl poppade popcorn per barn.


• Smält vit choklad i micron. Använd så mycket eller lite som du anser är OK. Du bryter chokladen i bitar och micrar c:a 50 secunder i taget, tills chokladen är smält. Jag tycker det är lättare att göra så här än att smälta chokladen i vattenbad men självklar fungerar båda sätten.

• Lägg Oreokakorna i en zipplastpåse och banka alla kakorna till smulor med tex. en brödkavel. Vi brukar ha lite större bitar kvar lite här och där så inte allt blir till småsmulor men det är en fråga om tycke och smak. Precis som med chokladen så väljer du själv hur mycket eller hur lite du vill ha i.

• Blanda sedan popcornen och Oreosmulorna i en stor bunke. När allt är väl blandat häller du i den varma vita chokladen och fortsätter att blanda ordentligt. Klart!

Jag rekommenderar att alltid göra popcorngodiset så nära det går till själva serveringen då de tappar lite av knaprigheten om de får stå framme för länge.


 

Kommentera gärna:

-